13 nya lägenheter till Löberöd

Arkitektbild för nybygge i Löberöd

Det är fem år sedan Eslövs Bostads AB vann kommunens markanvisningstävling i Löberöd och efter flera överklaganden kan bygget av 13 nya hyreslägenheter nu komma igång. Lågkonjunktur och inbromsad byggmarknad till trots fortsätter Ebo med vårt uppdrag - att bygga bostäder i hela kommunen, inte enbart i Eslöv stad. 

- Att bygga hyresbostäder i kommunens mindre orter fyller flera viktiga funktioner. Dels för äldre som vill bo kvar på sin hemort, men vi har också många som vill bo lantligt och lugnt samtidigt som man tar del av hyresrättens enkelhet och många fördelar. Hyresbostad är också ett alternativ för dem som vill etablera sig på orten men som vill känna sig för innan man investerar i ett hus. Att det finns en bredd på utbudet av bostäder ökar ortens attraktivitet, säger Ebos vd Kristina Forslund.

Det finns ett tydligt behov av hyresbostäder i kommunens mindre tätorter. I Löberöd ligger väntetiden för en lägenhet för närvarande på 2,5 år och att det är ett stort intresse för lägenheter ser vi på det höga antalet intresseanmälningar när en lägenhet blir ledig. Nyproduktion skapar också flyttkedjor som är särskilt viktiga i Skåneregionen, där det fortfarande råder bostadsbrist.

Bygget påbörjas under hösten 2024 och inleds med sanering av tomtmarken, där järnvägsslipers har förvarats en gång i tiden. Det putsade tvåvåningshuset på Järnvägsgatan i Löberöd kommer att rymma 13 lägenheter i storlekar från två till fyra rum och kök, samtliga med uteplats eller balkong. Inflyttning beräknas till senare halvan av 2025.

För att ansöka om lägenheterna ska du stå i kö hos Boplats Syd.
Läs mer om bygget och bostäderna!

Fastighetsbild över nyproduktion i Löberöd


Miljöhus och loftgångar på nybygge i Löderup
Illustrationer från Reformhus.